Cu ce și cum aplicăm fondul de ten?

Există mai multe metode clasice de aplicare a fondului de ten: pensula, buretele și degetele. Fiecare metoda are avantajele și dezavantajele sale. Indiferent de metoda/ustensila pe care o veți alege pentru aplicarea fondului de ten nu uitați că aplicarea începe din centrul feței, apoi în sus către frunte, în jos spre bărbie și în lateral spre marginile feței.

Hai sa vorbim despre fiecare metodă în parte!

Primul instrument despre care vreau să vă vorbesc este pensula. Pensula destinată aplicării fondului de ten este de mai multe tipuri:

  • Plată – este recomandată a se folosi pe toate tipurile de ten obținându-se o acoperire medie spre mare.  p4În general pensula plată o găsim confecționată din păr sintetic (nylon/Taclon), care spre deosebire de firul natural nu absoarbe mult produs și astfel acoperirea asigurată de aceasta va fi una măricică. Acest tip de pensulă are firele adunate unul câte unul, în așa fel încât spre vârf devine din ce în ce mai subțire, iar marginile pensulei sunt rotunjite pentru o aplicare mai ușoară în pliurile din zona ochilor și a nasului. Cu pensula plată putem aplica fondul de ten fluid, compact sau stick.  Mișcarea pe ten cu această pensulă se face prin ușoară tapotare și tragere (mișcări de înainte-înapoi).  Trebuie să acorzi atenție direcției creșterii pufului existent pe ten (vei mișca pensula în direcția în care cresc firele de păr) si la modul în care o ții când aplici produsul în funcție de zonă.  Când folosim pensula plată, perii acesteia vor lăsa pe ten dungi inestetice și un surplus de produs, pe care le putem estompa insistând cu mișcări de tapotare folosind aceiași pensulă plată sau după cum prefer eu, le estompez  cu un buretel umezit în prealabil. Personal nu ma dau în vânt după această pensulă (finisarea durează destul de mult) și o folosesc mai des pentru realizarea corecției cremoase sau pentru aplicarea bazei de machiaj.

 

  • Pensula Duo Fibre (stippling brush) – este confectionată din păr artificial și păr natural (de capră). p3Firul sintetic, mai lung,  distribuie uniform texturile cremoase pe suprafața tenului. Firul natural (capră) estompează și absoarbe surplusul de lichid (crema) din produs. Tot firul natural păstrează forma aerisită a pensulei. Vom folosi pensula duo fibre pentru aplicarea fondurilor de ten fluide. Folosind acest tip de pensulă, fondul de ten va avea un aspect ușor translucid și natural. Mișcarea pe care o vom executa cu  pensula rotundă va fi una circulară, datorită acestor mișcări ”stimulatoare” nu se recomandă folosirea pensulei duo fibre rotundă pe tenurile acneice sau uscate cu pielea descuamată.

 

  • Pensula densă plată sau rotunjită (stil kabuki) – este perfectă  pentru aplicarea fondurilor de ten lichide și compacte, FoundationBrushdeasemenea le putem folosi în realizarea corecției cremoase, în aplicarea pudrei libere sau a bazei de machiaj. Mișcările pe ten cu aceste pensule vor urma forma lor, adică vor fi circulare sau de tapotare. La fel ca și în cazul pensulei duo fibre, evităm să le folosim pe tenul uscat și descuamat.  Datorită densității și firului sintetic foarte fin care de obicei imită firul natural aceste pensule vor absorbi destul de mult produs și pot oferi acoperire ușoară sau mare în funcție de cantitatea de produs pe care o folosim.

Al doilea instrument este preferatul meu:

  • Burețelul – si aici voi vorbi despre doi bureței pe care eu îi iubesc și pe care îi folosesc cel mai des în realizarea machiajului tenului. br-110_2048x2048 Vestitul Beauty Blender și buretelul Cupio, eu îl consider fratele bun al beauty blender-ului , are aceiași formă perfectă,  fața de fratele mai mare care nu reține apa în exces și aplică imediat fondul de ten în piele, buretelul Cupio devine mai greuț atunci când este umezit  din cauza ca reține mai multă apă și astfel dacă doresc să obțin o acoperire mai mare trebuie să revin cu un al doilea strat  de produs. Dar în ceea ce privește aspectul final este același indiferent de burețelul folosit.

Aceștia se pot folosi fie după aplicarea fondului de ten cu pensula, tapotând întreaga față, înlătură orice exces de produs și vom obtine un ten perfect curat, fie îi folosim direct în aplicarea fondului de ten lichid, umezindu-i înainte, în acest fel, bureții nu absorb la fel de mult produs ca atunci când sunt folosiți uscat. Finish-ul va fi unul natural și fără striații. Folosiți uscați acești bureței vor aplica foarte bine fondurile de ten compacte. Acești bureți sunt perfect de folosit pe orice ten,  foarte recomandați pentru tenul descumat sau acneic.  Mișcările pe care le vom executa sunt de tapotare. Puteți deasemenea să-i folosiți pentru aplicarea cremei de față, a serum-ului, concearului, pudrei, blush-ului cremă, iluminatorului, cam orice produs destinat înfrumusețării tenului.

Aplicarea fondului de ten cu degetele

Personal nu o consider o metodă profesională, totuși este o metodă comodă de folosit acasă în realizarea machiajului de zi cu zi. Ne vom spala mâinile înainte și după aplicare asigurând astfel o bună igienă. Căldura emanată de degete face ca fondul de ten să fie mai repede și mai uniform absorbit în piele și în plus folosind această metodă economisim mult produs:)

Sper că această postare v-a fost utilă 🙂

Pe curând,

Corina!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s